Lelki magasságot és mélységek

Grafoműhely

Grafoműhely

Holdállás jelentés

2018. január 19. - Varju Beáta

hold_masolata.jpg

Aktuális holdállás
A jövőben az aktuális holdállásokat itt lehet olvasni: A Grafoműhely új honlapja
 
A fogyó Hold most  a Bak jegyében tartózkodik. (02.11. 03.22 h - 02.13. 16.10 h)
 
A fogyó hold utolsó fázisában ebben a kemény szaturnikus jegyben ismét komoly megmérettetésekben lehet részünk.
Érdemes mindig az aktuális energetikai áramlás irányába mennünk, mert ez nagyban megkönnyíti a haladásunkat. Most csak apró lépésekre van lehetőség.
Vegyük észre, hogy hol, miben vagyunk túl kemények? Vannak-e bennünk befagyott érzelmek? Hol, miben nehéz még a számunkra a saját felelősségünk felvállalása? Hol ütközünk olyan akadályokba, amelyek megtorpanásra és elgondolkodásra késztetnek?
Lelkiismeretünk segít megválaszolni ezeket a kérdéseket.
Már csak néhány nap és elindulhatunk ismét előre...használjuk ki hatékonyan addig az időnket!
Aktuális holdállás
 
A fogyó Hold most  a Nyilas jegyében tartózkodik. (02.08. 14.54 h - 02.11. 13.22 h)
 
Túl vagyunk egy komoly mélyponton energetikai szempontból, lassan jöhetünk ismét felfelé!

A Nyilas jegyhez tartozó Jupiter bolygó az a támogató erő, amikor ismét bővülhetünk, emelkedhetünk. Mindenki hitének és befogadó optimizmusának megfelelő mértékben élheti meg a "nagy szerencsebolygó" áldásos hatásait. Bár ez most fogyó fázis, de így is építő jellegűvé válhatnak a tevékenységek, a kapcsolatok és a létrejövő eredmények.
Aktuális holdállás
 
A fogyó Hold most  a Skorpió jegyében tartózkodik. (02.06. 04.57 h - 02.08. 14.54 h)
 
Ez lelkileg a legmélyebbre ható platonikus holdállás. Nem könnyű megélni, de később majd lehet látni, hogy nem kerülhető ki, ha tényleges minőségi változásokat akarunk elérni.

Mindenkinek az aktuális életterületét érinti. Régi (családi)mintákat, szokásokat, berögződött viselkedéseket hagyhatunk most magunk mögött, haladhatunk meg. A képeken példákat láthatunk ezekre: ilyen például a túlzott ragaszkodás, amely azután megköt, és boldogtalan kapcsolatokat hoz létre. El kell fogadnunk azt is, hogy ahol fény van, ott mindennek van árnyéka is…
Amikor megtaláljuk magunkban ezeket a jól elrejtett sötét lelki mélységeket, már a felismerés is elvezethet önmagunk „megváltásához”, felszabadításához. A következő Újholdtól pedig már egy magasabb, jobban megélhető minőségben valósíthatjuk meg a most jól „megoldott” dolgainkat.
Aktuális holdállás
 
A fogyó Hold most a Szűz jegyében tartózkodik. (02.01. 20.14 h - 02.03. 22.48 h)

Lassan csökken az Oroszlán Telihold erőteljes hatása. Most a Szűz bolygó merkúri jegyében összeszedhetjük magunkat, gyógyulgathat a testünk és a lelkünk egyaránt. Rendezhetjük dolgainkat, pontosan és precízen elvégezhetjük felhalmozott munkáinkat.
 
Most sok minden a megfelelő helyre kerülhet. Megbeszéléseink konstruktívak és korrektek lehetnek. Még mindig erős a hold, ezért óvakodjunk a túlzásoktól, amely ebben a jegyben a túlaggódást és a részletekben történő elveszést jelenti. Az aggályokat félretéve haladjunk pontról pontra előre a megoldások felé.
Aktuális holdállás
 
Növekvő Hold most az Oroszlán jegyében tartózkodik. (01.30. 19.54 h - 02.01. 20.14 h)
A Hold hatásainak szempontjából most nem vagyunk könnyű helyzetben, mert itt a Telihold (01.31. 14.27 h)!
Dagály van...az érzelmi- és a lelkivilágban is!
Ez most egy különleges állás, mert egyúttal holdfogyatkozás is van! Ez az erős energetika lelkileg nagyon megterhelő tud lenni mindenki számára.

Holnap délutántól a Hold ismét fogyni kezd majd, fokozatosan csökken majd a nyomás.
Az Oroszlán jegy elsősorban az önérvényesítésről, a hatalomhoz való viszonyulásról és a "férfias tulajdonságokról" szól.
Ezek egyensúlyban tartására érdemes most figyelni, a szükséges szintek megtartásával.
pl. Kiállni magunkért, de a többieket eközben nem elnyomni.
Aktuális holdállás
 
Növekvő Hold most a Rák jegyében tartózkodik. (01.28. 19.58 h - 01.30. 19.54 h)
 
A saját jegyébe erő Hold az otthonában van végre, ahol nagyon jól érzi magát, így legáldásosabb hatásait most élvezhetjük igazán!
Közel van már a szerdai telihold időszaka, így kedvünkre fürödhetünk a jótékony érzelmi energiákban! Mihez kapunk most segítséget?

Könnyebben felvállalhatjuk: kifejezhetjük, elmondhatjuk érzelmeinket, cselekedeteinket is lelkivilágunkhoz hangolhatjuk. Korábbi érzelmi, lelki "gubancok" oldódhatnak fel. Harmonikus összhangban élhetjük meg az anyaságot és a nőiességet. Gondoskodhatunk a saját, és mások érzelmi szükségleteinek kielégítéséről, elköteleződhetünk mély érzéseink mellett. Lelkileg átadhatjuk magunkat a társunkkal közös feladatnak, elfogadhatjuk a lelki magasságokat és mélységeket...
Színes a lehetőségek palettája, amelyből mindenki az aktuális feladataihoz, élethelyzetéhez leginkább szükséges energiát fogadhatja magába. :)

Amire érdemes ügyelnünk és elkerülnünk: a túlérzékenység, a sértődés, és a túlgondoskodás.
 

 

Aktuális holdállás
 
Növekvő Hold most az Ikrek jegyében tartózkodik. (01.26. 18.41 h - 01.28. 19.58 h)
 
Az Ikrek jegyre a Merkúr bolygó van hatással, amely elsősorban a kommunikációért és az információk közvetítéséért felelős.
Növekvő holdnál ezek a hatások felerősödnek, most sok mindenre fény derülhet. Tisztázó beszélgetésekben lehet részünk, fontos hírek juthatnak el hozzánk. Élhetünk a lehetőséggel, - ha adódik -, hogy elmondjuk érzéseinket, gondjainkat, vágyainkat. Önmagunk számára is világossá válhat sok minden, amit eddig nem értettünk. Az egyértelmű szavakkal, hozzáállással most sokat léphetünk előre. Ezen a hétvégén olvassunk, írjunk kedvünkre.

 

Aktuális holdállás

Növekvő Hold most a Bika jegyében tartózkodik. (01.24. 14.41 h - 01.26. 18.41 h)
Előtérbe kerül a harmónia kialakítása és megélése, a szép dolgok észrevétele és élvezete.
A Vénusz bolygó megajándékoz most bennünket ez élet napos oldalával... Szívesen elmerengünk egy szép festmény, vagy fotó előtt, megcsodáljuk a művészeti alkotásokat és magunk is hozhatunk létre hasonló szépségeket.

Ez most elsősorban a konkrét dolgokban történő növekedés ideje.
Az 'anyagról' szól, ezért a gyarapodás kiterjedhet a pénzbeli bevételektől kezdve az új ruhákon át, a 'fodrász-kozmetikuson" keresztül az 'eszem-iszomig'. Ha a megfelelő mértéket elvesztjük szem előtt, majd a fogyó hold idején szabadulhatunk meg a feleslegtől... ;)

 

Aktuális holdállás

Növekvő Hold most a Kos jegyében tartózkodik. (01.22. 07.28 h - 01.24. 14.41 h)

Mivel a Hold szépen növekszik és a Vízöntő Nap is egyre beljebb halad az uránuszi jegyében, most nagyon aktív és impulzív energiák segítenek bennünket a haladásban! Minden olyan tevékenység gyümölcsöző, ami bár eltér a szokványostól, de saját egyediségünk, egyéni értékeink kifejezésének, megvalósításának eredménye. A Kosok azért "ne menjenek a falnak", inkább a partok által szabadon, de felelősségteljesen meghatározott energiákkal áramoljak együtt. Ez mindenkire, és minden impulzív tevékenységünkre érvényes most ebben az időszakban.

 

 Aktuális holdállás (2018. 01.19. - 21.)

A növekvő hold  ezen a hétvégén a Halak jegyébe áll, felerősítve megérzéseinket, álmainkat, alkotó képzeletünket.

Az illúziók és a realitások világát azonban érdemes most egyensúlyban tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://grafomuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr8113589063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Varju Beáta · www.grafomuhely.hu 2018.01.22. 14:11:28

Szóljatok hozzá! De csak szépet, jót, pozitívat...ez egy ilyen blog! :)
Kérdések és szép képek is jöhetnek!

Akit a grafológia és a természetgyógyászat érdekel, itt találja: www.grafomuhely.oldalak.hu
süti beállítások módosítása